Historisk tabellrykk i Øreåsenhallen

Lørdag reiste 12 kampklare Halden-damer mot Moss og Øreåsenhallen. Den tiende runden i serien kunne, med litt flaks, sende damene opp på en tredjeplass på tabellen. Høyere enn noen sinne.

Tapte på hjemmebane
Da Halden møtte Øreåsen i november gikk damene på et surt 1-2 tap. Siden den gang har damene sparket fra seg, og dro til Moss med to strake seiere i ryggen. I garderoben ble de enige om å glemme det tidligere resultatet og se fremover. Ved å ikke gi Øreåsen tid til å gå med ball skulle denne kampen vinnes. Med hard jobbing.

Tok ledelsen
Allerede etter 4 minutter spilt får Øreåsen utvisning for spill med hånd. Halden utnyttet overtaket ved å sette inn kampens første mål. Øreåsen utligner, men Halden slår tilbake og går til pause med en 1-2 ledelse.

Andre omgang reddes av Haldens andrekeeper Stine Møllerop. Til tross for at hun ikke har stått i mål siden forrige sesong finner hun raskt formen og gjør noen viktige redninger. Hun holder buret rent, men det gjør ikke Øreåsens keeper. Halden leder 1-3 til pause.


Hard jobbing og litt flaks

Mossingene starter tredje omgang med å redusere til 2-3. Halden begynner å føle på presset om at seieren ikke er langt i fra å glippe. Et hett øyeblikk foran Haldens mål fører til en utvisning til begge lag. Nå blir damene ekstra stresset og drar på seg en utvisning til for feil bytte. To minutter spilles med tre Haldensere mot fire Mossinger. Gleden er stor da de blir fulltallige og i tillegg scorer det avgjørende målet som setter spikeren i kista. Kampen ender 2-4 til Halden og damene er nå ubeseiret i tre strake kamper.

Sarpsborg taper sin kamp mot Fredrikstad og Halden rykker dermed opp til tredjeplass på tabellen.

Mål og assist:

Stine Marie Hov Karlsen 1+0

Elisabeth Lindhaugen 3+0

Therese Andersen 0+1

Kari-Ann Nilsen 0+2


Comments are closed.